Házi praktikák a vízkő eltávolítására!

A környezetbarát vízkőoldószerek közé tartozik az ecetsav, bármilyen vízkővel gyorsan elbánik, kevésbé elvízkövesedett helyeken a citromlé is csodákra képes. Vízvezeték szerelő Budapest!

Zuhanyzórózsánk, csapunk vízkőtlenítés?

Csavarjuk le zuhanyrózsánk fejét és egy napra áztassuk ecetes vízbe. Gyönyörűen leszedi a vízkövet, bár a lyukakat egyenként magunknak kell tűvel kitisztítani. A vízcsap szűrőjét szintén érdemes időközönként beáztatni ecetes vízbe, hogy megszabaduljunk a makacs szennyeződéstől. Kávéfőzőnket, vízmelegítőnket ecetes vízzel forraljuk fel, majd alaposan öblítsük át.

Az ecet a baktériumok 90%-át eltávolítja, a vízkövet meg teljesen eltüntetni a makacs helyekről is, ráadásul ugyan olyan jó, mint a vízkőoldó és még olcsóbb is.

A citromlé fertőtlenítőszerként és vízkőoldóként egyaránt használható, mivel az egy gyenge természetes sav.
Az ecet remek savtalanító, szagtalanító, gombaölő, penész ellen i jó, sőt makacs foltokra is kiválóan alkalmazható.
A szódabikarbóna is kiváló vízkőoldó és szagtalanító szer, sőt ecettel keverve a dugulás ellen is hatékony tud lenni.
Egyszerűen szivacsra szórva bármilyen fürdőszobai vagy konyhai felületet könnyen tisztíthatunk.
A szódabikarbóna a szagoknak is azonnal búcsút int. Mosdólefolyó, kád, WC beszórásával nagyon hatékony vízkőoldó ,de ha nagyon makacs szennyeződéssel van dolgunk, akkor célszerű még nyakon önteni egy kispohár ecettel és egy teljes éjszakára állni hagyni. Megelőzhető a vízkő kialakulása vagy késleltethető, ha a vizesen hagyott felületeket egy száraz rongy segítségével, másodpercek alatt letöröljük.

vízkőoldó szer
Print Friendly, PDF & Email