Nyílt égésterű készülék mellé szén-monoxid érzékelő javasolt!

Testi épségünk és egészségünk érdekében a nyílt égésterű gázkészülékek, tűzelő berendezések helyiségeiben erősen javasolt szén-monoxid érzékelőt felszerelni. Ajánlatos az olyan helyiségekben is felszerelni a vészjelzőket, ahol több időt töltünk mit pl: hálószoba, nappali stb. Továbbá fontos a rendszeres karbantartást végrehajtatni az ilyen tipusú készülékeknél. A rendszeresen tisztított készülékek hatékonyabban működnek, növelik az élettartalmát és csökkentik a fogyasztásukat.
Sajnos a gázkészülékek karbantartása és tisztítása házilag nem megoldható, fontos hogy hozzáértő szakembert hívjunk, aki helyettünk elvégzi a megfelelő munkálatokat. 

A megfelelő helyre felszerelt szén-monoxid érzékelő biztonságot nyújt az egész családnak a szagtalan mérgező gáz ellen. Fontos, hogy a vészjelzőt megfelelő helyre szereljük, hogy biztosan jelezni tudjon ha a szén-monoxid megjelent ingatlanunkban.

A szén-monoxid vészjelzőt az alábbiak szerint szerelje fel:

A  falra rögzített vészjelző legyen magasabban mint az ablakok, ajtók felső éle, de a mennyezettől legalább 15 cm-rel lejjebb legyen.

Mennyezetre rögzített készülékek a faltól minimum 30 cm- re helyezkedjenek el.

A tüzelő berendezesétől 1-3 m-re helyezzük

Más helyiségekben a vészjelzőt légzési magasságban vagy annál magasabbra szereljük

Fűrdőszobákba a jelző berendezést az ajtónyílás felső éle alá kell helyezni 

Print Friendly, PDF & Email