Gázkészülék szerelő Budapest, Pest megye

0620/ 242 8381

Gázkészülék Szerelés – Gázkészülék Javítás

Gázkészülék Tisztítás – Gázkészülék Karbantartás!

kombi cirkó, cirkó, vízmelegítő, kazán, gázkazán, gázbojler szervizelés

 

gázkészülék szereviz

Ha elromlott gázkészüléke Hívjon minket bizalommal!

Gázkészülék szerelés során Vállaljuk:

Gázkészülékek cirkók, gázkazánok szerelése és javítása

Cirkó, vízmelegítő, gázkazán tisztítás, karbantartás, szerelés

Gázszivárgás és égéstermék visszaáramlásának ellenőrzése

gázészülékek – átvizsgálása és beszabályozása

Típusok amiket javítunk:

Beretta szerviz, Baxi szerviz , Bosch szerviz, Ariston szerviz, Chaffoteaux szerviz, Westen szerviz, Vaillant szerviz, Saunier duval szerviz, Renova szerviz, Ocean szerviz, Junkers szerviz

 

Gázkészülék szerviz Budapest területén:

gázkészülék szerelő  1. kerület : Víziváros, Tabán, Vár, Krisztinaváros, gázkészülék szerelő Budapest 2. kerület : Ady-liget, Hidegkút, Budaliget, Pesthidegkút, Rózsadomb, Pasarét, gázkazán szerelő  3. kerület : Békásmegyer, Óbuda, Kaszásdűlő, Csillaghegy, Aquincum, gázszerelő Budapest 4. kerület :  Káposztásmegyer, Újpest, gázkészülék szerelő  5. kerület : Belváros – Lipótváros, gázkészülék szerelő Budapest 6. kerület : Terézváros, gázkészülék szerelő  7. kerület : Erzsébetváros, gázkészülék szerelő Budapest 8. kerület : Józsefváros, gázkészülék szerelő  9. kerület : Ferencváros, gázbojler szerelő Budapest 10. kerület : Kőbánya, gázkészülék szerelő  11. kerület : Gazdagrét, Lágymányos, Albertfalva, Őrmező, Kelenvölgy, Kelenföld, Gellérthegy, Szentimreváros

gázkészülék szerelő Budapest 12. kerület : Hűvösvölgy, Zugliget, Svábhegy, gázkészülék szerelő 13. kerület : Angyalföld, Budapest 14. kerület : Zugló,  15. kerület : Újpalota, Rákospalota, Budapest 16. kerület : Cinkota, Sashalom, Árpádföld, Rákosszentmihály, Mátyásföld,  gázkészülék szerelő 17. kerület : Rákoskert, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, Rákosliget, gázkészülék szerelő Budapest 18. kerület : Pestimre, Pestszentlőrinc, Havanna,  gázkészülék szerelő 19. kerület : Wekerle-telep, Kispest, gázkészülék szerelő Budapest 20. kerület : Pesterzsébet, Erzsébet, gázkészülék szerelő 21. kerület : Csepel, gázkészülék szerelő Budapest 22. kerület : Budafok, Budatétény, Nagytétény, Rózsavölgy, gázkészülék szerelő 23. kerület : Soroksár

Pest megye lefedettségünk:

Albertirsa, Alsógöd, Alsónémedi, Bénye, Biatorbágy, Budakeszi, Budaörs, Csévharaszt, Csömör, vízszerelő Diósd, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Felsőgöd, Felsőpakony, Fót, Gomba, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Isaszeg, Kerepes, Kisnémedi, Kistarcsa, Maglód, Mende, Mogyoród, Monor, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Ócsa, Őrbottyán, Pécel, Péteri, Pilis, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Szilasliget, Taksony, Törökbálint, Úri, Üllő, Üröm, Vasad, Vecsés

 

 Átfolyós vízmelegítő jellemzői

A háztartásokban az egyik legelterjedtebb készülék az átfolyós vízmelegítők. Ez a készülék állítja elő, illetve melegíti fel a vizünket. Ezeknek a készülékeknek alacsony a fogyasztásuk, hiszen csak akkor vesznek igénybe energiát, ha megnyitjuk a csapot. Gyártanak belőle gázüzeműt és elektromost is egyaránt. Takarékosak és kényelemesek, ha rendszeresen karban vannak tartva.

Általában gázüzemű, égéstermék elvezetés nélküli kialakítással akkor találkozunk, ha kis teljesítményű vízmelegítőnk van, ami tökéletesen alkalmas mosogatásra vagy éppen csak egy kézmosásra.
Ezeket a készülékeket csak 10-15 percig célszerű folyamatosan használni.
Takarékosnak számítanak mivel csak a felhasználásra való vizünket melegíti fel.
A nyílt égésterű készülékeknél nagyon fontos az égéstermékekkel kapcsolatos szabályok betartása.
Leggyakoribb átfolyós vízmelegítő márkák: Junkers, Vailant, Fég, Saunier Duval

Gázbojlerekről röviden

A gázbojler manapság teljesen megkönnyebbíti rohanó életünket. Segítségükkel, másodpercek alatt juthatunk forró vízhez. A gázbojler, gázégő segítségével állítja elő a meleg vizet. Kialakítása lehet átfolyós vízmelegítő (ami mindig fali) és tárolós gázvízmelegítő (ami lehet fali vagy álló). A gázbojlerek lehetnek kéményesek vagy kémény nélküliek, fogyasztásuk és teljesítményüktől függ. Űrtartalma 80-120 liter, de akár 180-200 literes is lehet. Az őrlángos készüléknél a víz hőmérséklete a forgató gombbal szabályozható.
Biztonsági funkcióval rendelkeznek ezért mielőtt az egészségünkre és testi épségünkre veszélyes lenne, a készülék kikapcsol. Bár az óvatosság sosem árt. Étkezési és tisztálkodási célra is alkalmazható.Égéstermék elvezetés szempontjából két fajtája van: Kéményes és kémény nélküli. A kémény nélküli víztárolós gázbojlereket azokra a helyekre célszerű telepíteni, ahol nincs elektromos áram, vagy nem tudnak kéményt építeni.

A kémény nélküliek esetén az égéstermék bekerül a helyiségbe ahová felszerelték, ezért szigorú szabályokhoz van kötve a telepítése. A helyiség ahová felszerelik minimum 12 m3-nek vagy a felettinek kell lennie és folyamatos szellőzést kell biztosítani. A helyiség ajtaján, minél közelebb az aljzathoz a használati útmutatóban előírt méretű szellőző nyílást kell vágni, illetve a mennyezethez minél közelebb is szellőzőnyílást kell biztosítani.

A készülékek mellé jobb minőségű szén-monoxid érzékelő felszerelése javasolt!

Biztonsági okokból is fontos a gázbojlerek szakszerű karbantartása, felülvizsgálása. A rendszeresen tisztított készülék csökkenti a kiadásunkat is, mivel növeli a készülékek élettartalmát és csökkentik fogyasztásukat.
Sajnos a gázbojler karbantartása és tisztítása házilag nem megoldható, fontos hogy hozzáértő szakembert hívjunk, aki helyettünk elvégzi a megfelelő munkálatokat.

Nélkülözhetetlen a gázbojlerben lévő fűtésre rakodott vízkő eltávolítása és a gázégő tisztítása mivel a vízköves készülékünk jóval többet fogyaszt.
Ha megemelt hőmérsékleten működtetjük készülékünket a baktériumok szaporodását is meggátolhatjuk, mivel ha gázbojlerünk folyamatosan alacsony hőmérsékleten működik ezáltal megfelelő környezetet teremt a baktériumok számára. Ha a gyújtólángnak erősebb hangja van, sőt a készülékben még a hőmérséklet is emelkedik, akkor a gyújtóláng nem jól van beszabályozva. Megfelelő hőmérsékletet akkor kapunk, ha a gyújtóláng jól van beszabályozva. . Fontos, hogy meleg vizünk hőfokát igénynek megfelelően szabályosan állítsuk be, mivel a nagyon forró víz könnyen tönkre teheti készülékünket. Minden családban fontos a meleg vízellátás gazdaságos beszabályozása. Azonban szakszerű karbantartásával és rendszeres tisztításával megelőzhetjük a felesleges problémákat.

 

Gázkazánokról röviden

A gázkészülékétől függ otthonunkban a fűtés is.
Elhelyezésük

Fali gázkazán, Álló gázkazán.

Teljesítményük: Kis teljesítményű 40 kW alatt vagy Nagy teljesítményű 40 kW felett.

Kazán típus: Kéményes, Turbós, Kondenzációs

Égés folyamata: Nyílt égésterű, Zárt égésterű

Kezdjük is a fali gázkazánnal, mint nevéből is kiderül, falra szerelhető.

Mivel kis súllyal rendelkeznek, ezért a kisebb fürdőszobába is tökéletesen elhelyezhetőek. Az álló gázkazánok, a súlyuk és méreteik miatt jóval nagyobb teljesítményűek, mint a fali készülékek. A kis teljesítményű gázkazánokat általában családi házak alkalmazására készítik 40 kW alatt jellemzően. A nagy teljesítményű készülékeket célszerű nagy családi házakban, társasházakban beszerelni, ami 40 kW feletti. Távhő előállításra is használják, mivel nincs felső teljesítmény korlátjuk. Ipari gőz ellátására és nagyobb hőigények szolgáltatására is használják.
A kéményes kazán gravitációs égéstermék elvezetésű. Általában nyílt égésterű és hatásfokát nagy részben befolyásolja a kémény mérete, hiszen a kéményen keresztül távozik a füstgáz, az égéstermék. A kéménynek béleltnek kell lennie és rendszeresen ellenőriztetni kell. Ezek a készülékek az adott helyiség környezetéből használják el az oxigént az égés során. Éppen ezért fontos, hogy az adott helyiség a szabályoknak megfelelő szellőző nyílásokkal legyen ellátva, azaz a légbevezetést biztosítani kell. Kéménye érzékeny a környezetre, elhelyezésre és a szélviszonyokra is. Egy általános fűtő berendezés 20-40 m3/óra levegőt használ el. A nem megfelelő légellátás tökéletlen égést okozhat, emiatt szén-monoxid termelődik és kerül a helyiségbe, ami halálesettel is végződhet. Az ilyen készülékekhez ajánlatos jobb minőségű szén-monoxid érzékelő felszerelése.

A turbós kazán zárt égésterű füstelvezetése kettős csövön keresztül történik.

Az egyik csövön az égéstermék távozik, a másik csövön levegő kerül a kazánba, táplálva így a lángot. Nincs szükség nagy drága kéményre mivel a füst elvezetést egy ventilátor biztosítja. Ezek a típusú gázkészülékek jóval biztonságosabbak, mint a gravitációs nyílt égésterű rokonuk.
A kondenzációs kazán szintén zárt égésterű. Használat közben vízgőz képződik, egyfajta rejtet gőz a gázok elégetése során. Ez a vízgőz kondenzálódik, mivel a folyamat során a füstgáz annyira lehűl. Általában olyan helyeken éri meg telepíteni ezt a fajta gázkazánt, ahol alacsony a fűtött vizünk hőmérséklete pl.: mennyezetfűtés, padlófűtés, falfűtés stb

 

szén-monoxid érzékelő

Nyílt égésterű készülék mellé szén-monoxid érzékelő javasolt! Testi épségünk és egészségünk érdekében a nyílt égésterű gázkészülékek, tűzelő berendezések helyiségeiben erősen javasolt szén-monoxid érzékelőt felszerelni. Ajánlatos az olyan helyiségekben is felszerelni...

bővebben

Gázbojlerek

Gázbojlerekről röviden A gázbojlerek megkönnyebbítik rohanó életünket, ha melegvíz előállításra van szükségünk. Segítségükkel, másodpercek alatt juthatunk forró vízhez. A gázbojler, gázégő segítségével állítja elő a meleg vizet úgy, hogy a lángja a tartályban lévő...

bővebben

Átfolyós vízmelegítők

Az átfolyós vízmelegítők. A háztartások egyik legelterjedtebb melegvíz előállító berendezése, az átfolyós vízmelegítők.  Ezeknek a gázkészülékeknek alacsony a fogyasztásuk, mert csak akkor fogyasztanak energiát, ha megnyitjuk a csapot és melegvízre van szükségünk....

bővebben
ocean budapest

Gázkészülék javítás

Éves Karbantartás

Szervizelés - Javítás

Tisztítás - Átvizsgálás

Szerelés Garanciával

Kombi cirkó - Gázkazán

Kazán - Cirkó

ocean szerviz

Gázbojlerek

Gázbojlerekről röviden A gázbojlerek megkönnyebbítik rohanó életünket, ha melegvíz előállításra...

bővebben
Print Friendly, PDF & Email
Hívás