Csőtörés Elhárítás 0-24 Gyorsszolgálat

Non Stop Budapest, Pest megye területén

Műszeres csőtörés bemérés, vízveszteségek felkutatása

0620/ 242 1184

Megfúrt csövek, elfúrt vízvezetékek Gyors javítása!

Lakossági csőtörés: Kerti és lakáson belüli vízhálózat javítás!

Ipari csőtörés elhárítás, Ipari vízszerelés gépi földmunkával

Csőtörést észlel? Hívjon most!

S.O.S Csőtörés Bejelentés Ügyelet, Gyors kiszállás!

Sürgősségi Csőtörés javítás Éjjel Nappal

csőtörés javítás

Lakossági csőtörések – Társasházi csőtörések – Ipari csőtörések – Irodai csőtörések Javítása műszeres bemérése

Ipari parkok csőtöréseinek javítása, intézményi csőtörések elhárítása, gyógyszergyári csőtörések elhárítása, kereskedelmi iparterületi csőtörések javítása, gyárak és lakóparkok csőtöréseinek elhárítása gépi földmunkával.

ipari csőtörés elhárítás

Kerti csőtörés elhárítás földmunkával kerti csapok, fagytalanítók cseréje, csőtörés javítás
Csatornák, lefolyók részleges vagy teljes cseréje és javítása
Meglévő régi vízvezeték javítás
Kül- és Beltéri, falon belüli és kívüli Csőtörés elhárítás
Csőrepedés javítás, Csőtörés vízszerelő

Csőtörés felkutatás és megszüntetése
Vízvezetékek, vízhálózatok szerelése
Vízveszteségek felkutatása és javítása
Ázások feltárása és megszüntetés, csőtörés gyorsszerviz
Strangok és lefolyók javítása, csőtörés vízvezeték szerelő
Társasház csőtörés elhárítás földmunkával garanciával
Vízvezetékek , fűtésrendszerek, padlófűtés szivárgásának felkutatása és elhárítása, csőtörés gyorsszolgálat
Vas és acélcsövek, eternitcsövek, ólomcsövek, ötrétegű csövek, rézcsövek, PVC csövek, KPE csövek javítása és cseréje

Csőtörések okai otthonunkban?

A vízvezetékeknek a nap 24 órájában szolgáltatniuk kell a lakosság számára a vízellátást. Eközben rengeteg hatásnak vannak kitéve. Azaz ellen kell állniuk a változó lakossági fogyasztásból eredő nyomásingadozásnak valamint földmozgásoknak, hőmérséklet változásoknak és közlekedési megterheléseknek egyaránt.

A csőtörések kialakulását okozhatja a vízvezetékek, szerelvények minősége és életkora is. Ha túlságosan elöregedett, elkorrodált a vízvezeték, nehezebben áll ellen eme változó körülményeknek és csőrepedés, csőtörés alakulhat ki.

Csőtörések fajtái!

A csőtörés, csőrepedés, vízszivárgás nem egy kellemes dolog főleg, ha otthonunkban történik meg velünk. Sok fajtája van pl.: falon kívüli, falban lévő, pincében, kertben, föld feletti, föld alatti, utcai, vízóra aknában lévő, vízóra előtti, vízóra utáni, ivóvíz csőtörés, lefolyó csőtörés, padlófűtés csőtörést, társasházi csőtörés, panel csőtörés, lakáson belüli, fürdőszobai, konyhai stb..

Lefolyó csőtörés! Csőtörés dugulás miatt!

A csőtörések egy részét a lefolyók, szennyvízelvezető rendszerek teszik ki. Ezek okai lehetnek az elöregedett rendszerek, a rosszul kivitelezett lefolyók meghibásodása, és az ebből keletkezett dugulások.

Az ilyen csőtöréseknél vagy dugulásoknál is legyünk körültekintők és nyugodtak mielőtt cselekszünk. ha lehetséges a lakótársainknak, társasházaknál a lakóknak jelezzük, hogy a lefolyót ne használják amig a hiba nem hárul el. hívjuk duguláselhárító szakembert vagy vízszerelőt. Fontos! Egy szennyvíz csőtörés után célszerű alapos fertőtlenítés végezni az adott helyiségben az esetleges fertőzések elkerülése végett.

MI a teendő csőtörés esetén?

Ha valaki csőtörést, csőrepedést észlel lakásában, házában vagy kertjében, első teendője az adott hely áramtalanítása, ha érinti az elektromosságot is a közvetlen életveszély elkerülése érdekében.

Ha ez megtörtént következő feladat a vízelzárás a meghibásodott szakaszon, vagy ha nem lehetséges akkor a főelzáró, strang, főcsap elzárása javasolt.
Családi és új építésű házaknál általában a vízóra aknában van a főelzáró, vagy a pincében esetleg a garázsban ahol a vízvezeték becsatlakozik a házba. Ennek megkeresésében segítséget nyújthat, ha van bekötési rajz a vízhálózatról.

Panellakásoknál a szerelő fal mögé szokták elhelyezni az vízelzárót általában a WC mögötti vagy a fürdőszobai strangnál.
Régi építésű házaknál elég tág fogalom hogy hol helyezkedhet el a főelzáró. Az lehet a lakásban, pincében, garázsban. Ilyenkor legjobb, ha a közös képviselőt vagy a gondnokot értesítjük a problémáról és kérjük a segítségét.

Ha a vizet semmiképp sem tudjuk elzárni mindenképp szakembert, azaz vízszerelőt kell hívni, hiszen minél hamarabb el lesz zárva a víz annál kevesebb kár fog keletkezni.
Ezután megtörténhet a kárfelmérés és a hiba kijavítása majd az ellenőrzés.

Rejtett csőtörés! Csőtörés bemérés!
Csőtörés feltárás! Csőtörés felderítés!

Vannak csőtörések, amik könnyen beazonosíthatók, mert látszik a helye a falon, vagy bugyog fel a víz a kertben lévő kerti csapnál. Akkor van baj amikor nem látszik semmi, csak a vízszámlán amikor jön a vízóra leolvasó és többletfogyasztás vél felfedezni. Az ilyen csőtöréseket hívjuk rejtett csőtöréseknek, aminek a felkutatására több cég is szakosodott és megkeresése műszerrel történik. Ezek a műszeres csőtörés bemérések általában nem olcsók. Célszerű több cégtől árajánlatot kérni és megkérdezni milyen technikával keresik meg, tudnak adni számlát és mi van akkor, ha a csőtörés nem ott van, ahol ők mondják.

Napjainkban a rejtett csőtörés felderítésére, több fajta „csőtörés diagnosztikai” és „csőtörés kereső” műszer és hőkamera segítségével lehetséges. A meghibásodott rész pontos helyének megállapítása viszont gyakorlott és hozzáértő szakembert igényel, ugyanis ezek a műszerek egyrészt nem olcsók és a használatuk sem egyszerű. A jó hír viszont az, hogy szinte bármilyen csőtörést, vízszivárgást megtalálnak legyen az padlófűtés csőtörés, kerti csőtörés vagy szabad szemmel nem látható vízszivárgások.

Csőtörés elleni szelep! Csőtörés jelző! Csőtörés jelző! Létezik?

A válasz igen is meg nem is. Vannak bizonyos esetek, amikre kifejlesztettek bizonyos figyelő, mérő készülékeket. egy két ilyen készülék:

Csőtörés Stop: https://www.csotoresstop.hu

Grohe Sense Guard: https://www.grohe-hungary.com/hu_hu/smarthome/grohe-sense-guard/

Csőtöréssel kapcsolatos gyors kérdések és válaszok!

Mennyi a csőtörés javítási ideje?

Sok fajta csőtörés létezik, a javítási idejük is változik. Telefonos egyeztetés után egy pontosabb időt is tudunk mondani.

Mennyibe kerül a csőtörés elhárítása, javítása?

Sok fajta csőtörés létezik, a javítási költségük is változik. Telefonos egyeztetés után egy pontosabb árat is tudunk mondani.

Csőtörés javítása vésés, falbontás nélkül, ásás nélkül lehetséges?

Csak ha falon kívül, vagy a föld felszíne felett van. A falban lévő csőtöréseket vésés és feltárás után tudjuk elhárítani. Röntgengéppel és kézrátétellel nem tudjuk orvosolni!

A csőtörés kihez tartozik?

Vízóra előtti rész a szolgáltatóhoz vagy a társasházhoz, vízóra után a tulajdonoshoz.

Csőtörés bejelentése KINEK?

Vízóra előtti rész a szolgáltatóhoz vagy a társasházhoz, vízóra után a tulajdonoshoz tartozik az elhárítás minden feladata és költsége, azaz hívni kell vízszerelőt. Ha lakásbiztosítása van a tulajdonosnak és kiterjed rá a biztosítás, akkor utólag a biztosító kifizeti a költségeket, vagy annak egy részét. Ebben az esetben a biztosító felé jelezni kell a csőtörést még a szakember kihívása előtt telefonon vagy emailben.

Ki fizeti a csőtörést költségeit? Csőtörés Biztosítás?

Vízóra előtti részt a szolgáltató vagy a társasház, vízóra után a tulajdonos. Ha lakásbiztosítása van a tulajdonosnak és kiterjed rá a biztosítás, akkor utólag a biztosító kifizeti a költségeket, vagy annak egy részét számla és bizonyítékok benyújtása ellenében a csőtörésről. Ebben az esetben a biztosító felé jelezni kell a csőtörést maximum 2 napon belül.

Csőtörés elhárítás Budapest területén:

Non Stop Csőtörés javítás Budapest 1. kerület : Víziváros, Tabán, Vár, Krisztinaváros, 0-24 Csőtörés javítás Budapest 2. kerület : Ady-liget, Hidegkút, Budaliget, Pesthidegkút, Rózsadomb, Pasarét, éjjel nappal Csőtörés javítás 3. kerület : Békásmegyer, Óbuda, Kaszásdűlő, Csillaghegy, Aquincum, Csőtörések elhárítása Budapest 4. kerület : Káposztásmegyer, Újpest, Csőtöréselhárítás 5. kerület : Belváros – Lipótváros, Csőtörés elhárítás és javítás Budapest 6. kerület : Terézváros, Csőtörés javítás 7. kerület : Erzsébetváros, Csőtörés Budapest 8. kerület : Józsefváros, Csőtörés szerelés 9. kerület : Ferencváros, Csőtörés hibaelhárítás Budapest 10. kerület : Kőbánya

Csőtörések feltárása 11. kerület : Gazdagrét, Lágymányos, Albertfalva, Őrmező, Kelenvölgy, Kelenföld, Gellérthegy, Szentimreváros, non stop Csőtörés elhárítás Budapest 12. kerület : Hűvösvölgy, Zugliget, Svábhegy, Csőtörés bemérés 13. kerület : Angyalföld, 0-24 Csőtörés elhárítás Budapest 14. kerület : Zugló, Csőtörés ügyelet 15. kerület : Újpalota, Rákospalota, Csőtörés elhárítás Budapest 16. kerület : Cinkota, Sashalom, Árpádföld, Rákosszentmihály, Mátyásföld,

Csőtörés bejelentés 17. kerület : Rákoskert, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, Rákosliget, Csőtörés elhárítás Budapest 18. kerület : Pestimre, Pestszentlőrinc, Havanna, Csőtörés 19. kerület : Wekerle-telep, Kispest, Csőtörés Budapest 20. kerület : Pesterzsébet, Erzsébet, Csőtörés Budapest 21. kerület : Csepel, Csőtörés elhárítás Budapest 22. kerület : Budafok, Budatétény, Nagytétény, Rózsavölgy, Csőtörés bejelentés Budapest 23. kerület : Soroksár

Pest megye lefedettségünk:

Albertirsa, Alsógöd, Alsónémedi, Bénye, Biatorbágy, Budakeszi, Budaörs, Csévharaszt, Csömör, vízszerelő Diósd, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Felsőgöd, Felsőpakony, Fót, Gomba, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Isaszeg, Kerepes, Kisnémedi, Kistarcsa, Maglód, Mende, Mogyoród, Monor, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Ócsa, Őrbottyán, Pécel, Péteri, Pilis, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Szilasliget, Taksony, Törökbálint, Úri, Üllő, Üröm, Vasad, Vecsés

Dugulás ellen házilag, praktikák, tippek

Mit tehetünk a dugulások ellen otthoni praktikákkal? Duguláselhárítás házilag: Dugulások megelőzése céljából érdemes, két hetente egyszer forró lobogó vizet önteni a lefolyónkba. A forró víz feloldja a csőben lévő lerakodásokat és átmossa azt. Ügyeljünk arra, nehogy...

bővebben

Megfúrt vízcső, elfúrt vízvezeték

Elfúrtunk egy csövet, megfúrt vízcső esetén mit tegyünk?   Sajnos a falban lévő vízcsövek, vízvezetékek elfúrása elég sűrűn előforduló probléma. Egy szekrény  vagy tükör felfúrása közben, csak reménykedhetünk hogy nem fut ott valamilyen nem kívánt vezeték....

bővebben

Lakásbiztosítás csőtörés – vízkár

Lakásbiztosítás csőtörés és vízkár estén! Bármelyik háztartásban előfordulhat, hogy hirtelen gyors segítségre van szükség, mert valami meghibásodott otthon, vagy elromlott valamelyik. Ilyenkor ha nem tudjuk megjavítani, megszerelni azt, hívnunk kell egy vízvezeték...

bővebben

Vízszűrő, víztisztító

Vízszűrők, víztisztítók A víztisztító berendezések feladata, hogy mindenféle lebegő szennyezőanyagokat eltávolítsanak a mindennapi használatban lévő vizünkből, vagy hogy annak koncentrációját csökkentsék fizikai, biológiai vagy akár kémiai eljárással. A felsorolt...

bővebben

kerti csap fagytalanítás, öntözőrendszer víztelenítés

Kerti locsolók, kerti csapok téliesítése Szinte minden kerttel rendelkező háznál, kiépítésre került valamilyen kerti csap vagy öntözőrendszer. A tél beállta előtt, még mielőtt a fagyos esték jönnének, nagyon fontos viszont, hogy a fagypont felett lévő vízhálózatokat...

bővebben

A vízkő jellemzői

Mi a vízkő? Hazánkban a vizek keménysége változó és a legtöbb esetben nem is igényel semmi féle kezelést.  A vízkő egy szabad szemmel látható vízből kivált lebegő ásványi anyag, amely főként só, ezért könnyen tönkreteheti a vizel kapcsolatos háztartási gépeinket. A...

bővebben

Vízköves bojler

A vízköves bojler! Bojlerünkbe minél több vízkő rakodik le, annál kevesebb helyet hagy a víznek, így egyre kevesebb meleg víz áll rendelkezésünkre. Azonban a fő probléma nem csak a térfogat csökkenés, hanem maga a vízkő. Mivel ez a lerakodás egy szigetelő anyag, ezért...

bővebben

Vízkő eltávolítás Tipp

Házi praktikák a vízkő eltávolítására! A környezetbarát vízkőoldószerek közé tartozik az ecetsav, bármilyen vízkővel gyorsan elbánik, kevésbé elvízkövesedett helyeken a citromlé is csodákra képes. Vízvezeték szerelő Budapest! Zuhanyzórózsánk, csapunk vízkőtlenítés?...

bővebben
Print Friendly, PDF & Email