Duguláselhárítás Budapest, Pest megye Gyorsszolgálat 0-24

Non Stop duguláselhárítás specialista, lefolyó tisztítás, csatornatisztítás gyorsszolgálat!

0620/ 242 1184

Ha eldugult a lefolyó, mosdó vagy csatorna, akkor a legjobb helyen jár!

Gépi Duguláselhárítás 2 órán belül Bontás nélkül!

Duguláselhárítás, vízszivattyúzás éjjel nappal, hétvégén is!

Hívjon minket bizalommal és megoldjuk a dugulással kapcsolatos problémáját.

Duguláselhárító csapatunk készséggel áll az Ön rendelkezésére 0-24

Hétvégén és Ünnepnap is megfelelő szakértelemmel!
Duguláselhárítás során vállaljuk:

WC dugulás elhárítás, lefolyó duguláselhárítás, kád duguláselhárítás, zuhany duguláselhárítás

összefolyó, padlóösszefolyó duguláselhárítás, mosdó duguláselhárítás

piszoár duguláselhárítás, mosogató duguláselhárítás

strang, lefolyó, csatorna duguláselhárítás, kondenzvíz és csepegtető szifonok,vezetékek duguláselhárítása, vízszivattyúzás

Duguláselhárítás Budapest területén:

Duguláselhárítás Gyorsszolgálat  1. kerület : Víziváros, Tabán, Vár, Krisztinaváros, Duguláselhárítás Budapest 2. kerület : Ady-liget, Hidegkút, Budaliget, Pesthidegkút, Rózsadomb, Pasarét, Duguláselhárítás Gyorsszolgálat  3. kerület : Békásmegyer, Óbuda, Kaszásdűlő, Csillaghegy, Aquincum,  Duguláselhárítás Budapest 4. kerület :  Káposztásmegyer, Újpest, Duguláselhárítás  5. kerület : Belváros – Lipótváros, Duguláselhárítás Budapest 6. kerület : Terézváros, Duguláselhárítás  7. kerület : Erzsébetváros,Duguláselhárítás  Budapest 8. kerület : Józsefváros, Duguláselhárítás 9. kerület : Ferencváros, Duguláselhárítás Budapest 10. kerület : Kőbánya, Duguláselhárítás  11. kerület : Gazdagrét, Lágymányos, Albertfalva, Őrmező, Kelenvölgy, Kelenföld, Gellérthegy, Szentimreváros

Duguláselhárítás  Budapest 12. kerület : Hűvösvölgy, Zugliget, Svábhegy, Duguláselhárítás  13. kerület : Angyalföld,  Duguláselhárítás Budapest 14. kerület : Zugló, Duguláselhárítás  15. kerület : Újpalota, Rákospalota, Duguláselhárítás Budapest 16. kerület : Cinkota, Sashalom, Árpádföld, Rákosszentmihály, Mátyásföld, Duguláselhárítás  17. kerület : Rákoskert, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, Rákosliget, Duguláselhárítás Budapest 18. kerület : Pestimre, Pestszentlőrinc, Havanna, Duguláselhárítás 19. kerület : Wekerle-telep, Kispest, Duguláselhárítás Budapest 20. kerület : Pesterzsébet, Erzsébet, Duguláselhárítás 21. kerület : Csepel, Duguláselhárítás  Budapest 22. kerület : Budafok, Budatétény, Nagytétény, Rózsavölgy, Duguláselhárítás  23. kerület : Soroksár

Pest megye lefedettségünk:

Albertirsa, Alsógöd, Alsónémedi, Bénye, Biatorbágy, Budakeszi, Budaörs, Csévharaszt, Csömör, vízszerelő Diósd, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Felsőgöd, Felsőpakony, Fót, Gomba, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Isaszeg, Kerepes, Kisnémedi, Kistarcsa, Maglód, Mende, Mogyoród, Monor, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Ócsa, Őrbottyán, Pécel, Péteri, Pilis, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Szilasliget, Taksony, Törökbálint, Úri, Üllő, Üröm, Vasad, Vecsés

Mit tehetünk a dugulások ellen otthoni praktikákkal?

Duguláselhárítás házilag:

Dugulások megelőzése céljából érdemes, két hetente egyszer forró lobogó vizet önteni a lefolyónkba. A forró víz feloldja a csőben lévő lerakodásokat és átmossa azt. Ügyeljünk arra, nehogy megsérüljünk alkalmazása során. A WC csészénél ne alkalmazzuk ezt módszert, mert könnyen elrepedhet a hirtelen hő hatására. Ez a módszer inkább megelőzés céljából jó, de ha már kezdetleges dugulásunk van, más praktikákat kell bevetni a siker érdekébe.

 • A egyik segítőnk ehhez, ami szinte minden háztartásba könnyen beszerezhető a jó öreg Szódabikarbóna. Igen a szódabikarbóna a dugulások terén is bizonyított már nem kevés sikerrel. Ennek a szernek igen sokoldalú felhasználási területe van még, de maradjunk a dugulásnál. Ebben az esetben viszont forraljunk vizet és keverjük össze szódabikarbónával. Ezt öntsük a lefolyónkba és hagyjuk állni egy éjszakát, majd másnap forraljunk ismét vizet és öblítsük azt át.
 • Ha a dugulás továbbra is fennáll, ismételjük meg vagy jöhet a következő ilyen csodaszer az ecet. Az ecet fertőtlenítő hatású, megszünteti a kellemetlen szagokat és vízkőoldó is egyben. Viszont az ecet legjobban a szódabikarbónával fejti hatását a dugulásokkal szemben. Szórjunk a lefolyónkba egy kis tasak szódabikarbónát, majd öntsünk rá egy kis ecetes forró vizet. Ha látjuk hogy habzik, öntsünk még egy kis forró vizet rá hogy mélyebbre juthasson a vegyületünk. Várjunk vele 1-2 órát és öblítsük át a csőrendszert forró vízzel. Kisebb dugulásokkal megbirkózik egy két próbálkozás után ez a módszer.
 • Háztartási boltokban árusított lefolyó tisztítók sok esetben lehetnek eredményesek, bár alkalmazásuk előtt el kell olvasni és használati utasítás is. Túladagolásuk akár nagyobb dugulást is okozhat. A vegyszereket soha ne keverjük össze, mert reakcióba lépve egymással még nagyobb dugulást okozhat és mert veszélyesek lehetnek egészségünkre a felszabaduló mérgező gázok miatt.
 • Otthonunk elengedhetetlen kelléke a dugulásokkal szemben, a WC pumpa. Költséghatékonysága miatt közkedvelt és a használata sem okoz nagyobb gondot. A WC pumpát helyezzük az eldugult mosdónkba, mosogatónkba vagy a WC-be, majd pumpálással vákuumot keltve fel-le mozgassuk. Ezekkel a mozdulatokkal próbáljuk megindítani, átszakítani a dugulást okozó anyagot. Ha a dugulás többszöri kísérlet után sem szűnik meg, hívjunk egy megbízható duguláselhárító szakembert.
  Duguláselhárítás házilag 2:
 • A szifonok rendszeres szétszerelésével, tisztításával megelőzhetjük a dugulás kialakulását. Viszont az összeszerelésénél ügyeljünk a tömítések helyes helyére, sorrendjére.
 • Hetente – Kéthetente engedjük meg mosdónkat, mosogató tálcánkat forró vízzel és engedjük le. Ez segít átmosni a csőhálózatot és feloldja a lerakódott szennyeződéseket.
 • Kádunkba is alakulhat ki dugulás, hiszen a testünkről lemosott testzsír és a sok samponok, tusfürdők használata, no meg a hajszálak könnyen eldugíthatják azt. Kádunkat eresszük tele vízzel. A zuhanyrózsát szereljük le a zuhanycsőről. Húzzuk ki a dugót ,illesszük a csövet a kád lefolyó részéhez és nyissuk meg teljesen. Így áttudjuk mosni a kád lefolyó rendszerét is.
 • Ne dobjunk a WC-be toalett papíron kívül semmit még lehúzható popsi törlőt se, így kisebb az esélye a dugulás kialakulásának ezen a helyen is. Az illatosítókat körültekintően használjuk, mert belepottyanva eldugíthatja azt
Kültéri és Beltéri Dugulások Kialakulásáról!

Kit ne bosszantott volna már otthonába az eldugult mosdója, mosogatója, lefolyó rendszere? Szinte minden háztartásban előfordult már ez a kellemetlen jelenség.

Legtöbbször viszont vannak előjelei egy esetleges dugulás kialakulásának. Az egyik figyelmeztető jele lehet, a kellemetlen szag és a lassan lefolyó szennyvíz, ami már arra utalhat, hogy hamarosan bizony dugulás lesz otthonunkban. Ilyenkor még belehet vetni pár otthoni praktikát annak érdekében, hogy elkerülhessük a nagyobb baj. De hogy a szennyvíz zavartalan elfolyását mi gátolhatja még, megtudhatja következő bekezdésünkből.

A dugulások kialakulásának hátterében több ok is lehet, melyekről érdemes tudni.

A lefolyó rendszer nem megfelelő tervezéséből, kivitelezéséből eredő hibák is dugulásokhoz vezethet:
 • túl nagy – túl kicsi vagy kontra lejtés alkalmazása a kiépítés során. Sajnos mindhárom esetben a szennyvízzel távozó zsírok, vegyszerek, szilárd anyagok, ételmaradványok megtapadnak a csőrendszer falán és felgyülemlik olyannyira, hogy dugulás jön létre. A dugulás elhárítási módszerek, gépek ebben az esetben csak ideig óráig nyújtanak megoldást, hisz a hibaforrás még a jól elvégzett, szakszerű dugulás elhárítás után is ott marad. Ilyenkor a hibás lefolyószakasz cseréjével orvosolható hosszútávon a probléma.
 • rosszul összeillesztett lefolyó rendszer, nem megfelelő kötések,- kötési idomok használata. Egy rosszul összeszerelt lefolyó, csatorna vagy egy hibás nem odavaló idom, kötési elem újabb hibalehetőség, hiszen nagyon fontos a pontosan, precízen megépített, jó illeszkedő csőrendszer ahhoz, hogy az illesztéseknél se akadjanak fel a lefolyó vízzel távozó anyagok, szennyeződések. Ebben az esetben is a hosszú távú megoldás érdekében célszerű a rosszul összeszerelt lefolyórészek cseréje.
 • nem megfelelő keresztmetszetű csövek használata. Bizony a méret, mint sok más területen itt is számít. Megvannak a követelmények,- szabványok, előírások arra is mihez mekkora átmérőjű lefolyórendszert kell kiépíteni ahhoz, hogy akadálymentesen és kellemetlenségek nélkül távozzon el a szennyvíz otthonunkból egészen a szennyvíztisztító telepig. Ebben az esetben a kiindulási pont az otthonunk és innen indul a szennyvíz hosszú útjára. Minél távolabb kerül otthonunktól, annál több háztartás csatlakozik hozzá és annál nagyobb csövekbe torkollik bele éppen azért, hogy a sok szennyvíz kellő képen, minél kevesebb szennyeződést maga után hagyva, eljuthasson a következő állomásáig, a szennyvíztisztító telepig. Ezért fontos otthonunkba az is, hogy mihez és mire fogjuk használni az adott lefolyórendszert. Egy mosdónak vagy kézmosónak természetesen elég egy kisebb átmérőjű cső is, viszont a kádnak vagy a WC-nek ahol nagyobb vízmennyiség és a szilárd anyagok is távoznak még nagyobb keresztmetszetre lesz szükség.
Beltéri dugulások:

Otthonunk lefolyó rendszerébe akarva akaratlanul is belekerülhetnek olyan anyagok, amik duguláshoz vezetnek.

 • konyhánkba a mosogatók, mosogatógépek dugulásinak hátterében bizony legtöbb esetben, mi magunk és az agyonreklámozott mosogatószereink állnak. Egy főzés vagy étkezés után sok mosogatni való akad, és a rajtuk maradó ételdarabok, zsírok, olajok is a szennyvíz elvezető rendszerünkön keresztül távoznak otthonunkból. Ezek már önmagukban is elegek a dugulásunk kialakulásához, viszont erre még ráteszünk egy lapáttal azzal, hogy rengeteg mosogatószert használunk. Ezeknek a vegyszereknek a többségének igen alacsony zsíroldó hatása van, viszont annál inkább habzanak, ami lassan folyó vízhasználatnál megtapad a lefolyónk falán. A kettő kombinálva kellemetlen dugulást eredményezhet. Használjunk szűrőt mosogató tálcánkba, bár ez csak a nagyobb darabokat fogja fel, de az is segítség lehet.
 • fürdőszobánk lefolyó rendszerébe is kerülnek olyan anyagok, amik túlzott használata duguláshoz vezethet. Ilyen pl.: a szappan, a tusfürdő, a sampon, a fogkrém stb. Ezek a vegyszerek megtapadnak, és puha melegágyat képeznek csőrendszerünk falán a hajszálaknak, szőrszálak és minden más szilárd anyagnak, ami belekerül használat közbe. Ha nem vesszük észre, hogy egyre lassabban folyik le a szennyvíz és nem tisztítjuk ki házi praktikákkal, könnyen nagyobb dugulást is okozhat.
 • mellék helységünkbe a WC is elszokott sajnos dugulni, ám ennek legtöbb esetben mi vagyunk az okozói, mert beledobálunk mindent, aminek lényegében nem ott kéne eltűnnie háztartásunkból. Ezek öblítésnél megakadnak és a következő adag már nem folyik le. Ritkább esetben, bár azért előfordul szép számmal az is, hogy nem szakszerűen van kiépítve a mellékhelyiségünk lefolyórendszere. De ez már kivitelezési probléma. Összefoglalva ne dobjunk a WC csészébe semmi olyat, ami megakadhat. Ilyen lehet például: tisztasági betét, törlőkendő, pelenka, fülpiszkáló stb. A WC papíron kívül szinte semmit, hisz még a papír zsebkendő is jóval nehezebben ázik el és bomlik szét, mint a WC papír.
Kültéri Dugulások

Mivel vízelvezető rendszer nem csak a házban, lakásban van kiépítve, hanem kint is folytatódik a házunk körül vagy a kertünkbe, így sajnos ott is előfordulhatnak dugulások. Ilyen például a csapadék elvezető rendszer is, ami a tetőről lefolyó vizet gyűjti és szállítja. A csatorna ereszünkbe behulló falevelek, faágak és a széllel behordott homok megint csak duguláshoz vezethet. Ezeket rendszeresen takarítani, takaríttatni kell. Ugyan ez a probléma a kerti lefolyóinknál, aknáinknál, összefolyóinknál is. Ezeket is érdemes tisztítani-karbantartani rendszeresen.

A következő dugulás okozója lehet a gyökérbenövés lefolyó rendszerünkbe. Ha nagyobb gyökérrel rendelkező növények veszik körül a lefolyónkat sajnos szinte biztosak lehetünk, hogy megtalálják az utat csövünk belsejéhez. Ha már a gyökér bejutott a cső belsejébe, akkor csak idő kérdése mikor kell szakember hívni. Érdemes figyelembe venni tervezésnél hova kerül a cső a földbe és milyen növényeket ültetünk közelébe vagy a környékére. Ha már lefolyónkat benőtte a gyökér, az előbb utóbb dugulással fog végződik . De pánikra semmi ok, mert egy jó duguláselhárító szakember ezzel is megbirkózik. Erre megvannak neki a különféle eszközei és gépei.

Gyakran előforduló dugulás okozója lehet az emésztő gödrünk elhanyagolása, azaz nem kiszippantása. Amikor már a szennyvíz eléri a szennyvíz beömlő csövének száját nem sok WC lehúzás maradt hátra és saját magunk is észrevesszük, hogy nem folyik le a víz. Ilyen esetbe ki kell szippantatni az emésztőgödröt és át kell mosni magasnyomású géppel a lefolyó rendszerünket. A végére egy fertőtlenítés sem árt.
Előfordulhat, hogy a földbe fektetett cső alól kimossa a víz a talajt, vagy a kivitelezés közbe a betemetésénél megsérült a cső, esetleg elmozdult és a lejtés szöge megváltozik. Ebben az esetben, hogy a dugulás ne fordulhasson elő, elkerülhetetlen az adott szakasz cseréje.